SON EKLENENLER

EK MTV ikinci taksit ödemesi için son gün

Dikkat, gecikirse daha da katlanacak
30 Kasım 2023 07:43

Araç sahipleri dikkat! EK MTV'nin ikinci taksit ödemeleri için son gün geldi çattı! Vergi, idari para cezasında uygulanan gecikme zammı oranında artışa gidilmesiyle EK MTV yatırılmaması durumunda daha fazla ödeme yapılacak.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl ilk defa uygulanan ve Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal istemi reddedilen EK MTV'nin ikinci taksit ödemelerinde son gün geldi. Gecikme zammı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yükselirken, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) araç sahiplerini ödeme için bir kez daha uyardı.

EK MTV ÖDENMEZSE NE OLUR?

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan duyuruda, ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin yarın sona ereceği hatırlatıldı. Ek MTV ödemeden, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak.

Taşıtların her türlü satış veya devir işlemleri yapılmadan önce bu taşıtlara ilişkin tahakkuk eden ek MTV'nin tamamının ödenmesi gerekecek. Ek MTV ödenmemiş veya "6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun"un 48'inci maddesi kapsamında taksitlendirilmemiş taşıtlara ait fenni muayene yapılmayacak.

GECİKTİREN DAHA FAZLA ÖDEYECEK

EK MTV başta olmak üzere trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ödenmeyen borçlara ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren bu yeni düzenleme ile kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranında değişikliğe gidildi. TÜİK'in enflasyon verilerine dayanarak belirlenen yeniden değerleme oranlarına ek olarak devlete karşı ödenmesi gereken vergi borçlarına uygulananacak oran yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e çıktı.

Yeni kararla, özellikle EK MTV'yi geciktirenler başta olmak üzere borcunu günü gününe ödemeyen sürücüler, yüzde 3,5 oranındaki faizle karşı karşıya kalacak.

EK MTV'DE İKİNCİ TAKSİT İÇİN SON GÜN

İkinci taksitin ödeme süresi 30 Kasım'da sona eriyor. Bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek.
Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

TÜRKİYE GAZETESİ

SPOR KRİTİK SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER