SON EKLENENLER

TFF VAR kayıtlarını açıklama kararı aldı

Son günlerde çokça tartışılan konulardan birisi VAR'dan gelen ve gelmeyen müdahaleler. Tartışmaların odak noktası ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF). Konuyla ilgili TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarını açıklanacağını söyledi.
31 Ocak 2024 10:32

Süper Lig'de ve alt liglerde hakem tartışmaları devam ediyor.

Özellikle VAR'dan gelen ve gelmeyen müdahaleler, direkt maçın sonucuna etki edebiliyor.

Yaşanan tartışmalardan sonra TFF devrim gibi bir karar almaya hazırlanıyor.

Fanatik'e açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının açıklanacağını söyledi.

Büyükekşi, İspanya Futbol Federasyonu'nda LaLiga’da kayıtları günün maçları bittikten sonra yayınladığını ve bu kapsamda Türkiye’de de benzer bir organizasyon için çalışma yapıldığını, kısa süre içerisinde Süper Lig’de de kayıtların yayınlanması planlandığını ifade etti.

Ayrıca TFF Başkanı Büyükekşi, 26. haftadan itibaren uygulanacak yeni bir gözlemci organizasyonu olacağını söyledi.

Bu yeni organizasyona göre; artık yabancı gözlemciler hakemlerin notlarında büyük pay sahibi olacak. Planlama doğrultusunda; 10 kişiden oluşan UEFA’nın üst düzey yabancı gözlemcilerinin hakem notuna etkileri yüzde 50 olacak. Statta görevlendirilecek olan gözlemcinin hakem puanına etkisi yüzde 30’la sınırlandırılacak. Kalan yüzde 20’lik bölümde ise anket devreye girecek. Var hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişinin anketiyle verilecek notun toplam nota etkisi de yüzde 20 sayılacak.

Şu an uygulanan durum ise maça giden gözlemcinin yüzde 35’lik, TV gözlemcisinin yüzde 35, anketin ise yüzde 30’luk bir etkisi söz konusuydu.

YENİ ŞAFAK

SPOR KRİTİK SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER